Gondolkodó Ember

"Más voltam én már mint gyerek. Mást láttam mint a többiek"

"Apák az igazságért! A szülők egyenjogúságáért." - Minden apa egyetért?

UPDATE: Azért maradjon a gyerek az apánál, hogy az apja házicselédje legyen az elvált anya helyett??? Lásd. "9 évesen lett felnőtt - Keresem a családom" esetét is, amelyben csak a lány lett az apja meg a két fiútestvére szarpucoló cselédje 9 évesen, és még a mai napig is az. "Apuka" minden lelkiismeret furdalás nélkül lopta el a lánygyermeke gyermekkorát, a fiaiét viszont NEM! Őket a KÉT évvel idősebb "pótmama" szolgálta ki "apuka" helyett.

Néhány hónapja hallottam először erről az egyesületről vagy tömörülésről, nem tudom pontosan, és először örömmel töltött el a kezdeményezés, azután elkezdtem gondolkodni.

Az egyesület célja az lenne, hogy a szokásos bírói gyakorlat - miszerint automatikusan az anyáknál helyezik el a gyereket, az apáknak meg csak a láthatás és a tartásdíj fizetése jut - szűnjön meg végre, és egyenlő esélyt kapjanak az apák is a gyermekük nevelésére válás után. Én lennék az első és a leghangosabb, aki ezt támogatja és egyetértene vele, hiszen ez a blog is egyfolytában arról szól, hogy az apák és férjek legyenek ténylegesen apák és férjek, ne csak egy önmagukat és gyerekeiket ellátni képtelen selejtek. De ahogy nem minden csak fekete vagy fehér, úgy ez az "apák joga" kérdéskör sem csak arról szól, hogy a csúnya, gonosz nők eltiltják a szegény, szerencsétlen apukákat a csemetéiktől.

Érvek és tények:

  - nem a "bírói szokásjog" a felelős 100%-ig az apák jogainak csorbításárt, mert...

  - az apák többsége a házasságban, családban sem vesz részt a gyereknevelésben, a gyereke életében

 - az apák többsége válás esetén SAJÁT MAGA RAGASZKODIK ÉS KÖNYÖRÖG a bírónak, hogy NE nála helyezzék el a gyereket/gyerekeket, hanem az anyánál, arra hivatkozva, hogy nem ér rá (vagyis kurvázni, sörözni akar járni esténként, nem gyereket nevelni), és ellátni sem tudja őket, mert még magát sem képes

  - az apák többsége válás esetén abba sem hajlandó belemenni, hogy a nyugaton már régóta létező megosztott felügyelettel élve egy hétig/hónapig vagy fél évig az egyik szülőnél legyen a gyerek, majd fordítva, inkább azért könyörögnek, hogy minden gyerekneveléssel kapcsolatos teher az anya nyakán legyen, ők meg majd fizetgetik a tartásdíjat és mulatnak éjjel-nappal

 - az apák többsége boldog a kéthetente vasárnap délután 3-tól 4-ig láthatással, amikor is gyorsan cukrászdába viszik a gyereket és 4 óra előtt öt perccel már be is dobják az anyához, ők meg rohannak kurvázni, haverozni

 - az apák többsége még a kéthetente meghatározott láthatással sem él, eltűnik a gyereke életéből hónapokra, évekre vagy akár örökre, és kifejezetten boldog, hogy megszabadult a tehertől. Sokan még a tartásdíjat sem fizetik, inkább feketén dolgoznak, hogy ne tudják tőlük levonni

 - az apák többsége boldog és örül, hogy válás után nem az ő nyakán lógnak a kölykök, mert kurvázni akar vagy egy új házicselédet (feleséget) akar minél előbb beszerezni, és ebben a kölykök igencsak akadályozzák

 - még a pszichológus szakértők meg különféle családjogi, védőnői és egyéb anyasoviniszta szervezetek is azt szajkózzák lépten-nyomon, hogy egy ROSSZ ANYA SZÁZSZOR JOBB EGY JÓ APÁNÁL (lásd amikor egy anya halálra szurkálta a gyerekét, akit többszöri kérésre sem engedtek az apjához), mert állítólag a "nők életvitele" jobban megfelel a gyereknek. Azaz, otthon ül bezárva a konyhába, csak dolgozni jár el meg vásárolni, szüzességi fogadalmat tesz, nem iszik, nem dohányzik, mártírként feláldozza magát, azaz maga a "megtestesült angyal", ellenben az apák/férfiak életvitelével, akik munka után egész este kurváznak, isznak, meccset bámulnak és a hülye haverjaikkal töltik az idejüket, és maguk a megtestesült ördögök. Inkább naponta ötször kiküldik a védőnőt a rossz anyához éveken keresztül, hogy figyelmeztesse a rossz anyát, hogy adjon már enni a gyerekének, minthogy egy gondoskodó, jól nevelő apának adják. Csak akkor helyezik el az apánál a gyereket, ha az apa kifejezetten ezt kéri és az anya is beleegyezik, vagy az anya alkoholista és "nem alkalmas" (de még ekkor is százszor meggondolják)

 - az apák többsége, még akkor is, ha válás után (vagy özvegység révén) megkapja a gyereket, azonnal bedugja az árvaházba, vagy valamelyik nagymama, nagynéni, nővér, húg nyakába sózza, esze ágában sincs a saját gyerekével törődni. Lásd tavalyról egy hetvenen felüli nagymama esetét, aki durván ordítozott, bánt a tízéves unokájával, a szomszédok jelentették fel, és akiről később kiderült, hogy hivatalosan a nagybátyja gondjaira volt bízva, de a szerető nagybácsi rögtön a nagymama nyakába sózta a kölyköt évekkel ezelőtt, évek óta nem jár feléjük, és senki nem ellenőrizte, vagy ha tudott is róla, egyetértett vele, hogy a "nagymamánál jobb, mint egy férfinál". Csak mert a nagymama "nő".

 - az apák többsége, ha magára marad a gyerekeivel, előbb-utóbb szexuálisan molesztálni kezdi a gyerekeit, mintegy "feleségpótlóként", amennyiben nem talál magának új nőt, de akkor is, ha a felesége hosszabb időre kiküldetésre megy (pl. katonanők Afganisztánban). Szignifikánsan több apa molesztál, mint anya (azért ők is, sokszor hallgatólagosan is)

Nos, amíg az apák/férjek hozzáállása nem változik meg, addig a "birói szokásjog" sem fog. Kicsit jobban kellene akarnia az apáknak APÁNAK lenni, és ezt tettekben is bizonyítani kellene (GYES- vállalása, etetés, fürdetés, egyéb gyerekgondozás, stb.). Amíg nők-férfiak vállt vállvetve együtt harsogják, hogy a gyereknevelés főleg vagy kizárólag az ANYA feladata a házimunkával egyetemben, addig semmi nem fog változni. Hogyan adnának gyereket egy férfinak, aki még saját magát sem tudja ellátni?

apa1.jpg

Ilyeneknek ítéljenek gyereket?

By Beverly Kills

Gondolkodó Ember

Sokoldalú vagyok, sok minden érdekel a tudományoktól a művészetekig. Hobbiként is sok mindennel foglalkozom, a saját örömömre. De talán mások hasznára és örömére is. Vagy provokálására? Már aki annak veszi...Legfőbb célom a kiszolgáltatottak védelme, az igazság keresése, és hogy minden ember egyenlő lehessen. Női magazinokat nem olvasok - senki ne induljon ki önmagából vagy a nőismerőseiből! A hülyeség még mindig NEM gyógyítható a legnagyobb sajnálatomra. Gondolkodásra, pontosabban a helyes, logikus, nem elfogult, nem önös érdekek vezérelte gondolkodásra rávenni az embereket a világ egyik, ha nem a legnehezebb dolga! Mi sem bizonyítja jobban, hogy az internetet a hülyék többsége is tudja használni, és amelyik hülye nem tud saját magától cikkeket, posztokat írni, az jobb híján egész nap ül a gép előtt és minden betűt gyalázkodva kommentál, ettől érzi magát fontosnak, valakinek.

süti beállítások módosítása