Gondolkodó Ember

"Más voltam én már mint gyerek. Mást láttam mint a többiek"

Miért nem létezhet Alien, a sci-fi filmből?

           A jelenlegi tudásunk alapján, amit az univerzum szabályairól és a földi élet szerveződéséről tudunk,  egyáltalán nem kell tartanunk attól, hogy valaha is olyan lények igáznának le minket, mint az Alien filmek teremtménye. Több logikai buktatója is van a filmnek, a történetnek, ami lehetetlenné teszi, hogy egy Alien létezzen.

           Először nézzük meg önmagában ennek az idegen lénynek a jellemzőit.

          Egy kietlen, elhagyatott, rajtuk kívül semmilyen más életformát nem hordozó, és még a jövő fejlettebb űrkorszakában is teljesen ismeretlen, emberek számára mérgező, sok nitrogént, kevés oxigént tartalmazó légkörrel rendelkező sziklabolygón léteznek az alienek jó ideje, mivel egy több évszázada vagy évezredek óta lezuhant és azóta vészjeleket adó űrhajóval kerültek oda, kipusztítva az idegen lények űrhajóján utazó legénységet, gazdatestnek használva. Állítólag, a könyv szerint van "helyi" Nap és így "világosban" tud a legénység kimenni feltérképezni a vészjel forrását, de az a Nap nem lehetett túl nagy vagy jelentős, mivel a szereplők nappal is vaksötétben kutakodnak odakinn. Lehetséges, hogy kihunyt vagy valamilyen módon inaktívvá vált nap körül kering ez a sziklabolygó, ahol állandóan vihar van. Életnek semmi nyoma.

          Hogyan maradtak fenn ilyen sokáig mindenféle élelem, víz(folyadék) nélkül nélkül, hiszen az alienek nem értenek semmihez a gyilkoláson és szaporodáson kívül, nem termelnek semmit, nem képesek rá, úgy vannak kialakítva, hogy parazita életmódot folytassanak, azaz más lények anyagait, építőköveit használják fel. Ellenben valahogyan mégis kiválóan használják az idegen civilizációk fejlett technikáját, ha alkalmuk nyílik rá és találkoznak vele, de saját űrhajót építeni, azzal az űrben utazni, elfoglalni, leigázni más bolygókat és megoldani a folyamatos szaporodásukat gazdatest nélkül nem képesek. És ha más élőlények építőköveit használják fel, akkor nem tudom milyen anyagcsere kell hozzá, hogy ez megoldható legyen, mivel például egy fénnyel táplálkozó és valamilyen fém, nem szén alapú élőlény vagy bármilyen más felépítésű lény építőkövei teljesen eltérhetnek az alienétől, hogyan tudnák akkor feldolgozni újból és újból az idegen, ismeretlen anyagokat - amelyekkel találkoznak és semmit sem tudnak ezekről - majd átalakítani és felhasználni azokat? Milyen szerves élet lehet az, ami képes egyszerre szervetlen anyagokon és szerveseken is élni, amikor a helyzet úgy hozza. Jelen tudásunk szerint ez képtelenség, az univerzum törvényei nem engedik. Egy bonyolult rendszernek (élőlénynek) van valamilyen alapja, amiből kiindul, azt kell fenntartania az alapokhoz hasonló építőkövekkel, ahogyan egy fóka sem fog soha átszokni a zöldségekre, magokra vagy csokitortára a halról.

       Még azt sem lehet feltételezni, hogy egy csillag/nap energiájából táplálkoznának „alternatív” megoldásként, mivel ezen a bolygón az örök sötétség uralkodik, nincs fény, nincs igazi, elég éltető fényt adó Nap mellette, de ha lenne is, a mérgező légkör miatt nem sokat érne, azonkívül senki sem látott egyetlen alient sem egy sziklán sütkérezni a napfényben. Mondhatnánk, lehet, hogy pont ez a légkör kedvez nekik, de rögtön az elején kiderül, hogy parazitaként egy másik idegen civilizáció űrhajóján érkeztek, annak a hajónak a légkörét is 'szívták", ennek a bolygóét is, később a Nostromóét is, és nem nagyon valószínű, hogy az alienek az eredeti, szülőbolygójukon (ha van ilyen) meg az idegen űrhajón meg ezen a sziklabolygón is ugyanazt a légkört szívták volna, az meg pláne hihetetlen, hogy mind a három helyen véletlenségből ugyanaz lenne a légkör összetétele, meg az, hogy csak olyan űrhajóra "szállnak" fel, aminek a légköre megfelel nekik. Ez ellentmond a parazita, gazdatestfüggő életmódjuknak, hiszen Ripley-ék oxidatív légkörű hajójára is minden különösebb félelem nélkül felszálltak. Inkább az valószínűbb, hogy mind a három helyszínen a légkör jelentősen, de bizonyos mértékig biztosan eltér egymástól. És az is, hogy nem csak három különböző légkörrel találkozhattak évezredes vagy akár évmilliós útjuk során. Azt elég nehéz egy biológiai lényről, főleg egy ekkora méretűről elképzelni, hogy képesek egyik pillanatról a másikra egymástól teljesen eltérő körülményekhez alkalmazkodni és emberi fogalmakkal élve úgymond egyszerre egysejtűként, növényként, gombaként meg állatokként aerob meg anaerob módon létezni adott helyzetben, vagy ha úgy tetszik szervesként is meg szervetlenként is viselkedni. A bolygó mérete a leírások alapján túl kicsi ahhoz, hogy megtartson bármilyen légkört.

         Érdekesség, hogy az idegen űrhajó egyik részén "trópusi hőség" fogadta Kane-t, amit feltételezés szerint az alienek állítottak elő valahogy valamiből valamikor és tartják fenn azóta is, mióta lezuhantak. Páradúsnak is nevezte, se nem mondta meg, hogy a pára pontosan hogyan keletkezhetett. Érdekes, hogy a semmihez sem értő, saját technológikát nem építő, nem használó alienek páradús trópusi hőséget tudnak előállítani. Mondjuk a saját testükkel, de hogyan, ha nincs hozzá semmi alap a bolygón? A semmiből nem lesz valami, a testet táplálni kell olyan építőkövekkel, hogy "fűteni", párát termelni tudjon. Alienéknek viszont sav folyik a testükben.

          Az idegen civilizáció hármas rendszere egyébként nagyon hasonlít Clark Rámajához, bár ez csak érdekességként említem meg.

         Kicsit érthetetlen, hogy egy szaporodásukhoz és táplálkozásukhoz gazdatesteket igénylő invazív faj nem kezdeményez, nem törekszik arra, hogy folyamatosan fejlődjenek és egyre több bolygót, fajt keressenek fel a túlélésük érdekében, hanem arra vár akár évezredekig vagy milliókig, hogy hozzá jöjjenek a gazdatestek, más civilizációk. Olyan, mintha már ősidőktől itt lennének, de semmit sem változtak azóta. Pedig teljesen ki vannak szolgáltatva a gazdatesteknek, más civilizációknak, annak, hogy rájuk talál-e egy olyan civilizáció, amit fel tudnak használni a szaporodásukhoz. Hogyan tudnak így fennmaradni, hiszen aki mások által tud csak létezni, az minden megtesz annak érdekében, hogy újabb és újabb bolygókat igázzon le, mind technikailag, mind biológiailag, "kulturálisan". Alienék viszont csak várakoznak, rábízva magukat a jó szerencsére, kockáztatva a kihalásukat. És ha sosem jönnek idegenek? Vagy csak évezredek, évmilliók múlva?

Hogyan "lélegeznek", azaz hogyan történik náluk a gázcsere, ha reduktív meg oxidatív légkörben is tudnak létezni? Olyan nincs, hogy légkör nélkül is tudjanak létezni meg reduktív légkörben is, mérgező gázok között is meg oxigénnel is, és még ki tudja hogyan másként is. Ehhez nagyon sokféle légzőszerv és anyagcsere folyamat lenne szükséges, ami nem valószínű, főleg, hogy évezredekig nem használják egyiket, másikat. Ezeket a folyamatosan változó, alkalmazkodó tulajdonságokat valaminek kódolnia is kellene, mint nálunk a gének. Elő kell hívni valahonnan, és a kódot tartalmazó gének létrejöttéhez "tapasztalat" kell, azaz találkozás kell hozzá, majd olyan generációk kifejlődése, ami tartalmazza az új anyagcseréhez szükséges módosításokat. Mindez persze a csíravonalban kell, hogy történjen, de az egy kifejlett egyedben nem változik, csak a következő generációban módosulhat mutációval. Szomatikus sejtek genomjának a változása önmagában nem fog tüdőből kopoltyút létrehozni, majd visszaalakítani, amikor úgy alakul. Viszont ez a csíravonalban sem lehetséges már. Szóval az egyik kizárja a másikat, a légkörös létezés és a légkör nélküli, maximum egysejtűek esetében. Nem véletlenül csak ott. A halak például a vízben is oxigént használnak, ők is azt használják terminális elektronakceptorként, ugyanúgy történik a gázcsere, csak egy vízhez alkalmazkodott „tüdőben”, a kopoltyúban, ami valójában az ősibb állapot.

         Abban az esetben ha évszázadok, évezredek óta léteznek az alienek azon a sziklabolygón valahogy és fogalmuk sincs, hogy mikor érkezhetnek friss gazdatestek, és az idegen úrhajó vészjelzését, más űrhajókat távoltartó jelzését sem kapcsolták ki, mert valószínű nem tudták, hogy az, és nem képesek rá műszakilag, akkor felettébb érthetetlen a "friss" tojások jelenléte a trópusi párás hőségben, amit anyuci rakott (vajon miért az üres bolygón?), szinte készenlétben álltak, mintha nagy lett volna ott a forgalom és bármelyik percben jöhetett volna egy-két vagy több száz gazdatest. Kane szerint több ezer volt odalenn a "raktárban". Miért rakott további több ezer tojást a királynő, amikor már elfogytak a gazdatestek és nem tudhatta előre mikor érkeznek újabbak? Hogyan és miért tartották fenn az "inkubátort"? Vagy azokat is évezredekkel ezelőtt rakta és azóta a tojások is meg a királynő is lazán éldegélnek, léteznek egyedül, mivel más alien a Kane testében kifejlődött példányon kívül nem volt? Anyuci valahol rejtőzködött egyedül hosszú időn át és türelmesen várt.

        Teljesen logikátlan az is, hogy amikor az alienek feljutnak egy idegen űrhajóra, akkor rövid időn belül kiirtják a legénységet, az idegen faj jelentette gazdatesteket és élelemforrást, majd az űrhajóval száguldanak tovább mindenféle irányítás nélkül, akár évszázadokig is, amíg le nem zuhannak valahol, mint ezen a sziklabolygón, vagy ütköznek valamivel, és nem igazán érdekli őket, hogy túlélik-e a becsapódást vagy felrobbanást.

        Hol rejtőzhetett anyuci az első filmben, meg a többiek, ha voltak? a tojásokat anyuci csak rakta, ami a második filmben kiderült, ahogyan az is, hogy kisebb termetű, valószínűleg hím alienek gondoskodtak a tojásokról és anyuciról is, ha már egy királynő vezette, a földi társadalomalkotó rovarokhoz nagyon hasonló  rabszolga társadalmat testesítenek meg, ami szintén bizonyíték arra, hogy az univerzum törvényei egységesek mindenhol, na meg azt is, hogy a földi filmesek nyilvánvalóan csak földi mércékkel tudnak gondolkodni.

       Hogyan lehet, hogy a Kane-be rakott embrió egy nap alatt kifejlődött, majd szintén egy nap alatt felnőtté vált? A legénységet nem ette meg csak megölte, ha jól emlékszem, de ha meg is ette volna, akkor is képtelenség egy ilyen gyors és teljes kifejlődés. Egy ennyire hosszú várakozási szakasz után egy ennyire gyors és rövid kifejlődés, ami az embrió méretének legalább ötvenszerese, nem nagyon képzelhető el. Amennyiben valaki a földi tiszavirághoz akarná hasonlítani őket, mondván az is csak egy napig él, egy nap alatt fejlődik ki, annak mondanám, hogy három évig él a vízben, azaz beásva magát a folyó alján lévő iszapba és ragadozó életformát folytat. Amikor már teljesen kifejlődött, a kifejlett imágó jön fel a felszínre, hogy pározzon és szaporodjon 1-2 napig, majd elpusztul és kifejlett imágóként nem táplálkozik már. Emiatt érdekes, hogy az alien villámgyorsan kifejlődik majd évezredekig eléldegél táplálkozás nélkül. Nem beszélve arról, hogy nagyobb méretű az embernél, és egy ekkora testet nagyon sok anyagból lehet csak felépíteni, amihez megfelelő "építő", és az építéshez szükséges energiatermelő apparátus kell, és meg is kell szerezni az anyagokat, ezért tart hetekig, hónapokig vagy hosszú évekig a növények, állatok fejlődése is. Egy pici magból kb. 100 év alatt lesz hatalmas fa, az ember is kb.16-18 évig fejlődik. Nem beszélve arról, hogy ez az egy nap alatt kifejlődött alein már a faja teljes tudását hordozza, azonnal tud mindent, nem kell oktatni, automatikusan „intelligensek”, mert rögtön megtanulják kezelni az idegen technikát, tudják, hogy a szellőzőcsöveken kell közlekedniük és bujkálniuk, lesből támadniuk, csendesen osonniuk, főleg annak ellenében, hogy évezredekig mindenféle táplálék és más fajok, más életformák társasága nélkül is jól elvannak (akiktől tanulhatnának bármit is), akár a tojásban is. Anyuci sem tűnt egy kicsinyeit oktatgató, tanítgató lénynek, csak őrizte a kipottyantott tojásokat. Mivel és hogyan tartották fenn magukat? Nem beszélve a rengeteg nyálról, a savas nyálról. Amihez rengeteg víz vagy egyéb folyadék kellene. A semmiből nem lesz víz, folyadék, sav, bármi mindenféle élelem nélkül, ha esetleg képesek lennének szilárd táplálékból folyadékot előállítani, mivel szilárd táplálék sem akad azon a bolygón vagy egy kihalt űrhajóban. Akkor hogyan termelik meg azt a rengeteg nyálat? A savas nyálnak és „vérnek” ismeretlen a funkciója, azon kívül, hogy gyilkolásra is lehet használni, mert a sav semmit nem tud „szállítani”, és ugyebár a vér az nálunk, ami mindenfélét, vizet, élelmet, építőköveket, fehérjéket, stb., szállít test szerte.

Ennyit a biológiai dolgokról. Most térjünk át A bolygó neve halál című filmben található furcsaságokra.

 - Nem tudom megérteni, hogy miért nem tájékoztatta sem Ripley sem a parancsnok a katonákat, hogy pontosan miért is nem lőhetnek odalenn a nukleáris fűtőcsöveknél? Miért nem lehetett felhívni a figyelmüket arra, hogy akkor nukleáris robbanás lesz és nem biztos, hogy túlélik. Ezért a katonák nem is engedelmeskedtek és elkezdtek lövöldözni, hiába az a dolguk, hogy engedelmeskedjenek a parancsnak. Egy ilyen biztos halált okozó esemény esetében ez egy nagyon fontos információ, amit tudatni kellett volna velük, mert így nem értették az okot. Persze, tudom, hogy azért, mert valahogy vészhelyzetet kellett teremteni, és hogy szóljon is valamiről a film, de azért elég zavaró, hiányérzetem van, csak néhány szó, egy mondat lett volna az egész.


- Mikor rátaláltak a kislányra "A bolygó neve halál"-ban, honnan hoztak neki hirtelen kakaót? A bázison volt valahol, valamilyen automatában? Nem ment tönkre a tej az automatában a hónapok alatt vagy semmisült meg a telepesek elleni harcban? Vagy a katonák felszereléséhez tartozott volna a kakaó? Ők akkor miért nem ittak vagy ettek az automatákból vagy említették a létezésüket?

 - -A kislány, Newt, azt mondta Ripley-nek, válaszul arra, hogy majd ők, a jól képzett katonák megvédik őt, maradjon velük, hogy „az nem számít semmit sem”. Honnan tudhatta volna, nem valószínű, hogy látott katonákat harcolni, mindössze 157 telepest ismert, akik mérnökök voltak, nem katonák. Valószínűleg ő már ott születhetett, így végképp nem ismerhette a hadsereget és a képességeiket. Nem látta, hogy egy katona hogyan és milyen fegyverekkel harcol és az alienek hogyan reagálnak a fegyverekre.

- Mikor a katonák bementek a fűtőcsövek meleg, párás kamrájába megnézni, hogy életben vannak-e még a telepesek, majd az alienek nagy pusztítást végeznek közöttük, Ripley odaszólt Newt-nak, hogy üljön hátra a tankban, hogy ne lássa a borzalmakat. Mintha az nem látott volna elég borzalmat már, hiszen végignézte, ahogy a családját és 157 telepest elkaptak az alienek.

 - Szintén Newt mondta „odakinn”, miután az értük érkező repülő lezuhant és darabokra tört, hogy menjenek be inkább, mert „mindjárt sötétedik és ők akkor jönnek... többnyire”. Mi az, hogy sötétedik, amikor ott nincs fénylő nap, csak maximum szürkeség, ami nem nagyon különbözik az éjszakától, nem beszélve arról, hogy a bázison állandóan "éjszaka" van, ahogy egy űrhajón is, a mesterséges fény nem számít nappalnak. Ha annak számít és távol tartja az alieneket, akkor sosem bújnak elő, hiszen egy bázison vagy űrhajón sosem kapcsolják le a villanyt éjszakára. ha mégis előjönnek a mesterséges fényben is, akkor tök mindegy nekik, hogy sötét van-e vagy világos. Amennyiben odabenn laknak az alienek és nem kint, odabenn rendezték be az életüket, a sötétségben, akkor miért nem maradtak inkább kint Ripley-ék, miért kellett bemenniük a biztos halálba, az alienek fészkébe? Vagy a teljesen üres felszínen is garázdálkodtak volna az alienek? Ez kizárt, mert odakinn sosem találkozott velük senki. De miért, minek, kit-mit találtak volna odakinn? Csak úgy sétálgatnak? Newt sosem említette, hogy kint is szaladgálnának, inkább a biztos, meleg, rejtett búvóhelyeket kedvelik a rejtőzködő életmódot folytató fajok, nem a hideg, nyílt felszínt.

 - Amennyiben Newt tudta, hogy az alienek a bázison sem elsősorban a mesterséges fényben nyíltan szaladgálnak a folyosón, hanem a sötét szellőzőaknákban, akkor hogyan maradhatott észrevétlen hónapokig egy sötét szellőzőaknában a ventillátor alatt úgy, hogy ő is a sötét, eldugott folyosókon, szellőzőaknákban közlekedett, mint az alienek?

 - És amennyiben a kislány, Newt, tudta, hogy a szellőzőaknákban közlekednek, meg a rejtett folyosókon, miért nem szólt Ripleyéknek,  hogy ne az ajtókat hegesszék be, inkább a szellőzőaknákat meg a rejtett folyosókat, nyílásokat, mert főleg azon át közlekednek, nem a helyiségek ajtaján kopogtatnak bebocsátásra várva. Neki tudnia kellett, hiszen hónapokig élt velük, ismerte az egész bázis alaprajzát, tudta, hogy elsősorban nem a folyosón sétálgatnak, kiváltképp, ha az nem járható út számukra.

- Furcsa, hogy csak Bishop, a szintetikus tudta lehozni meg vezetni a tartalék repülőt, pedig ő tudományos tiszt volt, biológus meg talán orvos is, és nem mérnök.

- Állítólag a szellőzőaknák folyosójába tettek két önműködő géppuskát, majd lezárták, de érdekes módon egyikük sem gondolt arra, hogy a szellőzőaknákon át jönnek és nem a lehegesztett ajtókat fogják elsősorban feszegetve támadni, miután az összes ajtót behegesztették. Azt a részt, amikor az automata puskák lövik a közeledő alieneket, kivágták a filmből – gondolom azért, hogy ne tűnjön fel túl sok embernek a logikai hiba, mivel kellett egy támadás, amiben az egész legénység odavész.

- - Bár az alienek mérgező légkörben is jól elélnek, meg az űr hidegében is, ennek ellenére alien anyuci egy meleg, párás helyiségben olyan hangosan lélegzett, mint egy asztmás. Kíváncsi lennék, hogy pontosan mivel és hogyan? És anyucit mivel táplálták a hímjei, mint királynőt, azért, hogy tojásokat tudjon rakni, főleg, amikor már egy telepes sem élt hónapok óta, anyuci meg egyre-másra nyomta ki a tojásokat továbbra, amikből már amúgy is volt  pár száz/ezer darab. Ehhez rengeteg anyag, építőkő kellene, a semmiből nem lesz valami, még akkor sem, ha az univerzum másik végében keletkezett egy faj, az univerzum törvényei mindenhol, mindenre érvényesek. És mire számítottak azzal a rengeteg tojással, ha valahogyan "értesültek" arról és tudtak számolni, hogy csak alig tíz ember, alig tíz gazdatest érkezett a bolygóra, pláne, mert nekik soha eszükbe se jutott, hogy a gazdatestek egy részét "szaporíthatnák" is, ahogyan mi a haszonállatokat, ezzel biztosítva a fajuk túlélését az ínséges, gazdatest nélküli időkben is.

- Érthetetlen, hogy Ripley, amikor találkozik anyucival a párás, meleg helyiségben, miután kiszabadította a kislányt, menekülni próbált vele, majd meglátta a rengeteg tojást, meg a tojásrakás folyamatát, akkor elsősorban a tojásokat lövi és nem anyucit, a királynőt, a forrást! Rendben van, hogy a minél többet meg akart semmisíteni, de legalább száz lövedéket lőhetett volna anyucira is, a fejére, a testére, nem csak a tojócsőre, hiszen ha a királynőt megsemmisíti, vége a fajnak, de legalábbis ennek a populációnak. Nem beszélve arról, hogy miután esetleg ő is meg a kislány is meghal, az alienek végképp gazdatest nélkül maradnak, várniuk kell, amíg újabbak érkeznek, és addig is vígan élnek tovább vagy kihalnak.

- Érdekes, hogy az alienek mindenhol be tudnak rendezkedni azonnal, otthonosan érzik magukat és nem vágynak "haza", annak ellenére, hogy "intelligensek", tudatosak, nem csak léteznek ösztönösen. Mintha nem is lenne hazájuk, szülőbolygójuk, és ha nem csak ez az egy populáció létezik belőlük az univerzumban - mert biztos, hogy nem csak néhány tucat alien létezne az univerzumban több ezer tojás társaságában -, akkor azokról semmit sem tudnak, nem tartják a kapcsolatot, nem képesek kommunikálni velük.

 - - Érdekes az is, hogy bár az alienek "intelligensek", használni is tudják a technikát meg mindent, lazán utazgatnak a liftekkel, de a beszédet, az idegen nyelveket nem képesek megtanulni és ők is csak hangokat adnak, tagolt beszédre nem képesek.

 - Érdekes, hogy bár intelligensek, mégsem veszik észre, vagy egyáltalán nem érdekli őket vagy fel sem tudják fogni, hogy mi történik, hogy a telep fel fog robbanni velük együtt, nem veszik figyelembe a fokozódó melegedést, a riasztó szirénákat, a hangos, automata figyelmeztetéseket, amit ha nem is értenek, de hallanak és szokatlan lehetne számukra, valamint az egyre gyakoribbá váló robbanásokat, füstfelhőket, a nukleáris reakciók fokozódást. Nyugodtan élik tovább az életüket, mintha semmi gond nem lenne, pedig a kolóniájuk teljes kipusztulása vár rájuk. Anyuci is lazán rakja a tojásokat 15 perccel a katasztrófa előtt, csak Ripley akadályozza meg benne, amikor szétlövi a tojócsövét, csak erre vadul be. Ha Ripley nem ment volna vissza a kislányért, írmagjuk sem maradt volna az alieneknek, kivéve, ha a közelben lévő régi űrhajó védelmében a tojások (ha még maradtak ott tojások és nem vitték át az összeset az elfoglalt bázisra) túlélik valahogy a nukleáris katasztrófát és légkört, ami biztos, hogy érintette volna őket.

- Azt is nehezen lehet elképzelni, hogy egy akkora méretű alien, mint a királynő – bár folyton változott a mérete a filmben, hol kisebbnek látszott, hol nagyobbnak – simán befér egy emberek számára tervezett liftbe, amit a legnagyobb lelki nyugalommal hív le, miután Ripleyék felmentek vele, előtte meg minden sietség nélkül sétál utánuk, majd teljesen észrevétlenül fel tud jutni Ripley után a gépre és elbújni a repülőgépen.

- Inkább nevetséges volt, amikor a kislányt védő, dühös Ripley „szukának” nevezi a hatalmas, könyörtelen gyilkológép királynőt, csak mert az nőstény, mintha csak egy kutyáról lenne szó. Nem értem, hogy a „gonosz, kegyetlen, gyilkos” jelző, melléknév, ami a jellem minőségét, tulajdonságait fejezi ki, miért egyenlő a „szuka”, azaz a nemet meghatározó főnévvel? A gonosz hímneműeket akkor hogyan kellene szidni, milyen szóval?

    - Mint láthattuk, a vákuumban, az űrben azért elpusztulnak, nem tudnak alkalmazkodni hozzá sokáig, bár azért egy darabig vígan ellebegnek benne (a negyedik részben az Alien „újszülött” egy, az űrhajó ablakán Ripley által ütött lyukon keresztül „távozik” darabokban), különben milliószámra lebegnének univerzum szerte, és menet közben ugrálnának fel az űrhajókra.

- Számomra égetően sürgető válasz lenne, ha valahogyan valaki megmagyarázná, hogy egy ilyen faj, mint az alien, hogyan került az űrbe, hogyan került fel a legelső űrhajóra. Biztos kellett lennie egy anyabolygó, ahol nem tudni hogyan élhetttek gazdatest nélkül? Kizárhatjuk, hogy tartottak maguknak egy fajt gazdatestnek, hiszen mindenkit azonnal elpusztítanak vagy embriót helyeznek el bennük és egy nappal később pusztulnak el. Hogyan keletkezhettek? Mivel táplálkozhattak odahaza? Hogyan szaporodhattak? Hogyan kerültek az űrbe, ha nem ismerik az űrutazás technológiáját, meg semmi másét sem, mivel semmit nem építenek, csak fészket raknak a megfelelő helyre. Vagy úgy történt, hogy a saját bolygójukon voltak más fajok is, de ők kiirtották az összes fajt,csak ők maradtak és  pont akkor, hirtelen, véletlen egybeesésként leszállt hozzájuk egy idegen civilizáció űrhajója, ők meg felpattantak rá, élve az alkalommal? Vagy esetleg egyedül maradva a bolygójukon évezredekig, évmilliókig elvegetálva kivárták egy űrhajó érkezését, ha egyáltalán tudtak arról, hogy léteznek más civilizációk, és űrhajók, és ennek köszönhetően maradtak fenn?

 - Érdekes, hogy egyszer valamikor keletkeztek, eljutottak valahogy a fejlődés egy bizonyos fokára és azóta megrekedtek ezen a szinten, semmit nem változtak, nem változnak, nem lesznek okosabbak, ügyesebbek, nem lesznek technikásabbak, nem tanulnak meg "beszélni", épületeket, közlekedési járműveket építeni, nem akarnak "tanulni", nem akarnak direkt módon, célirányosan gazdatesteket keresni, semmit nem tesznek a fejlődésük érdekében, csak fenn akarnak maradni, várakozni, nem akarnak semmit, csak gyilkolni, szaporodni.

Az alien egy félig szuperfaj lenne biológiailag, mert mindenhez képesek alkalmazkodni, és félig életképtelen, mert nem képes egyedül szaporodni, másokra van utalva kiszolgáltatottként?

 alien.jpg

Gondolkodó Ember

Sokoldalú vagyok, sok minden érdekel a tudományoktól a művészetekig. Hobbiként is sok mindennel foglalkozom, a saját örömömre. De talán mások hasznára és örömére is. Vagy provokálására? Már aki annak veszi...Legfőbb célom a kiszolgáltatottak védelme, az igazság keresése, és hogy minden ember egyenlő lehessen. Női magazinokat nem olvasok - senki ne induljon ki önmagából vagy a nőismerőseiből! A hülyeség még mindig NEM gyógyítható a legnagyobb sajnálatomra. Gondolkodásra, pontosabban a helyes, logikus, nem elfogult, nem önös érdekek vezérelte gondolkodásra rávenni az embereket a világ egyik, ha nem a legnehezebb dolga! Mi sem bizonyítja jobban, hogy az internetet a hülyék többsége is tudja használni, és amelyik hülye nem tud saját magától cikkeket, posztokat írni, az jobb híján egész nap ül a gép előtt és minden betűt gyalázkodva kommentál, ettől érzi magát fontosnak, valakinek.

süti beállítások módosítása