Gondolkodó Ember

"Más voltam én már mint gyerek. Mást láttam mint a többiek"

Értelem és érzelem - kérdések a filmmel kapcsolatban

Bizonyára sokan ismerik Jane Austin híres könyvét, amelyből filmek is készültek. A történet nagyon érdekes, nem fogom most itt elmesélni, ellenben feltennék két kérdést, ami a történetben nagyon zavar.

---------------------------

         1. A könyvben szereplő szépfiú, Willoughby történe enyhén szólva is zavaros. Mint kiderül, egy nőcsábász, aki beleszeret Marienne-ba, és aki a Marianne-ért rajongó Brandon ezredes "gyámleányát" is elcsábítja még Marienne előtt és teherbe ejti (és még ki tudja hány nőt), emiatt Willoughby gazdag nagynénje, amikor tudomására jut a szégyenteljes eset, kitagadja és Londonba küldi - a legjobb helyre, ahol aztán csámcsoghatnak rajta az előkelők, de valahogy mégsem teszik, ellenben az előkelő bálok "díszvendége" és úgy néz ki, hogy mindenki tiszteli, lehet, hogy még dicsőítik is azért, amit tett. Willoughby a nagynénje pénze nélkül nem sokat ér, a hitelezők is szorongatják, emiatt gyorsan találnia kell egy pénzes feleséget, és érdekes módon villámgyorsan talál is egyet, aki ráadásul még szép is és fiatal is.Gyorsan házasságot is köt Miss Grey-jel az 50 ezer fontjáért.

         Ami számomra érthetetlen, hogy egy rossz hírű csábító, egy nőket felcsináló majd elhagyó, nyilvánosan kitagadott és eladósodott férfihoz miért adják hozzá a nála gazdagabb és egy fokkal magasabb rangú Miss Greyt?! Mitől maradt ezek után is tiszteletre méltó és "jó parti"?

        2. Hasonlóan érthetetlen, hogy bár Edward Ferrars-t kitagadja az anyja, mert jegyben jár a nincstelen Lucy Steele-lel és nem hajlandó felbontani a jegyességet tisztességből, emiatt minden vagyont Edward öccsére, Robertre hagy, ugyanakkor amikor Lucy az örökség miatt magába bolondítja Robertet, aki minden különösebb ellenállás nélkül össze is házasodik ugyanazzal a nincstelen Lucy Steele-lel, aki miatt Edward ki lett tagadva! Robertnek semmi baja nem lesz, nem tagadják ki, nem veszíti el az örökséget, az nem száll vissza Edwardra, és érdekes módon Edward gonosz és számító nővérének sincs semmi kifogása ellenük, pedig alaposan megtépte Lucyt, amikor kiderült korábban, hogy Edward-dal jegyesek.

     Hogy lehet ez? Mitől változott meg Lucy megítélése ilyen hirtelen? Miért nem kapta vissza Edward az örökségét vagy legalább a felét, amikor a kitagadása okafogyottá vált?

ertelem-es-erzelem.jpg

willoughby.jpg

Gondolkodó Ember

Sokoldalú vagyok, sok minden érdekel a tudományoktól a művészetekig. Hobbiként is sok mindennel foglalkozom, a saját örömömre. De talán mások hasznára és örömére is. Vagy provokálására? Már aki annak veszi...Legfőbb célom a kiszolgáltatottak védelme, az igazság keresése, és hogy minden ember egyenlő lehessen. Női magazinokat nem olvasok - senki ne induljon ki önmagából vagy a nőismerőseiből! A hülyeség még mindig NEM gyógyítható a legnagyobb sajnálatomra. Gondolkodásra, pontosabban a helyes, logikus, nem elfogult, nem önös érdekek vezérelte gondolkodásra rávenni az embereket a világ egyik, ha nem a legnehezebb dolga! Mi sem bizonyítja jobban, hogy az internetet a hülyék többsége is tudja használni, és amelyik hülye nem tud saját magától cikkeket, posztokat írni, az jobb híján egész nap ül a gép előtt és minden betűt gyalázkodva kommentál, ettől érzi magát fontosnak, valakinek.

süti beállítások módosítása