Gondolkodó Ember

"Más voltam én már mint gyerek. Mást láttam mint a többiek"

Mi lesz az emberiséggel 5 milliárd év múlva, amikor a Nap fehér törpévé válik?

Semmi! 5 milliárd év múlva az emberiség pontosan 5 milliárd éve nem fog létezni. Az akkor élő intelligens faj - ha lesz ilyen - semmit sem fog tudni rólunk, vagy csak minimális információval fog rendelkezni, mivel minden, ami most van, 5 milliárd év múlva már nem fog létezni. Minden elporlad, megsemmisül, atomjaira hullik majd szét ilyen hosszú időtartam alatt - a hegyek, a csontok, házak, utcák, ember által készített, alkotott eszközök, legyen az bőr, kő, vagy kevlár vagy bármilyen tartós, lassan lebomló műanyag. Nem maradnak fenn az okostelefonok, a szelfik, filmek, CD-k, videók, fotók, fényképek, festmények, barlangrajzok. Semmilyen ember által készített műszaki, mesterséges vagy természetes anyagból készült dolog, ahogyan eddig sem maradt fenn semmi 4,5 milliárd évig, mert nincs halhatatlanság. Az Univerzumnak is vége lesz egyszer, bár az űr, amiben helyet foglal, örökkévaló állítólag. A tartósítószerek is elbomlanak, meg a hibernált emberek a hibernálókészülékeikkel együtt. Bármit is talál ki az emberiség ma vagy a közeljövőben, nem fog megmaradni 5 milliárd évig, mert a világ és a törvényei nem az állandóságról szólnak. Minden szétesik atomjaira, csak a periódusos rendszer természetes elemei maradnak fenn, meg az annál kisebb szubatomi részecskék, hogy mindig új dolgokat hozzanak létre. 5 milliárd év múlva, amennyiben lesz intelligens élet, semmit sem fognak tudni rólunk, ne nagyon reménykedjünk, kiváltképp, mert nem is leszünk ott, hogy ellenőrizzük.

      Nevetséges, ahogyan bizonyos csillagászok már kutatják a Föld lehetséges utódját. Ezzel csak azt árulják el, hogy semmit nem tudnak a biológiáról, valamint nagyon unatkoznak és/vagy valami szenzációra, hírnévre vágynak.

napesfehertorpe.jpg

      Először is az emberek DNS-e már úgy el van rontva, hogy azzal eleve kizárt a hosszú élettartam. Maximum néhány ezer évig élhetünk még így. Köszönhető ez az évezredek óta tartó nemi diszkriminációnak, amelyben a nők nem saját maguk, a biológiájuk szerint választottak párt maguknak - és sok helyen még ma is így van -, hanem az apjuk adta el őket pusztán üzleti alapon a legjobban fizető, a legtöbb tehenet vagy tevét ajánló jelentkezőnek, és mint tudjuk, a gazdag férfiak többsége egyáltalán nem volt már fiatal...ma sem az. A nem megfelelően, a nem "genetikai vonzás" által pártosított két génállomány, plusz az öreg férfiak szétesett, részleges DNS állománya meghozta az "eredményt": egy beteges, eltorzult, elfajult, immár kb. 800 000 (és egyre növekvő számú) betegséggel küszködő selejt emberi fajt. Mikor látott valaki az állatoknál a természetben 800 ezerféle betegséget? Ott az egyetlen betegség, amiben el lehet pusztulni, a parazitáltság, a fertőzés, ami érintkezéssel meg karcolások, sebek szerzése következtében alakul ki és válik végzetessé. A másik két elhalálozási mód a végelgyengülés (ritka), a fogak elvesztése miatti táplálkozásra való képtelenség vagy más állat ebédjévé válás okán. A háziállatoknál, kutyánál, macskánál jelentkező emberi betegségek, mint rák, cukorbetegség, szív- és vérkeringési problémák pontosan arra cáfolnak rá, hogy az ember életformája beteges, természetellenes, egészségtelen, rettenetesen önpusztító, ráadásul még maga körül is mindent elpusztít, amit csak talál, a "kedvenceiket" is beleértve, mert hamburgert, csokitortát etetnek velük, egész nap hevernek egy fűtött szobában egy kanapén a tévét bámulva. Az emberi faj évezredek óta módszeresen, kitartóan, céltudatosan pusztítja önmagát és környezetét, amit "fejlődésnek" nevez.

     Nem segít ezen a helyzeten már az sem, hogy az utóbbi száz évben a fejlettebb országokban jobbára maguk választják meg a nők az utódaik apját (kizárólag abban az esetben, amikor nem a férfi pénzéért, hanem ténylegesen vonzalomból), mert csak a már szétrombolt, letális mutációkkal teletűzdelt DNS-ek variálódnak és generációról generációra egyre betegebb emberek jönnek létre, egyre több új betegséget létrehozva. Arról már nem is beszélve, hogy a viszonylag fejlett orvostudomány olyan beteg, életképtelen gyerekeket is életben tart - bár meggyógyítani nem tudja -, akiknek el kellene halálozniuk. Ellenben sokan közülük megérik a szaporodóképes kort és tovább rombolják az utódaik DNS-ét egy szintén nem tökéletes génállományú partner "segítségével", még inkább növelve a betegségek amúgy is magas számát.

     A fajok keletkezése folyamatos, így a pusztulásuk is. Ha nem így lenne, és az állandóság lenne a cél, akkor a mai fajok zöme 3,5 milliárd éve létezne, de csak egy ilyen fajról tudunk. Új fajok nem keletkeznének, mert nem is tudnának egy fajokkal teljesen telített élőhelyen. Az is ebbe a kategóriába számít, amikor egy faj évmilliók során lassan egy másik fajjá alakul, mert ez sem megy a végtelenségig, előbb-utóbb minden faj a létezése és a benne rejlő genetikai potenciálja végére ér. Egy fajból nem lesz az évmilliók során folyamatosan, egymásból kialakulva 25 másik, teljesen különböző faj. A DNS nem marad fenn évmilliárdokig, a kivédhetetlen mutációk mellett lehetetlenség évmilliárdokig megőrizni a komplexitást - bármilyen fejlett is legyen a géntechnológia. Az evolúciót nem győzhetjük le, és nem is lenne túl szerencsés, ha legyőznénk, mert előbb-utóbb az is a kihaláshoz vezetne (inkább előbb). A földi élet alapja a variálódás, a folytonos változás, az alkalmazkodás, ami szükségszerűen fenotípusos majd genotípusos változásokhoz vezet és fordítva. Az emberi faj 4,1 millió éves és akkor még a csimpánzra hasonlított leginkább - már amennyire meg tudjuk állapítani, mert senki nem látta, senki nem volt ott a mai emberek közül, a csontvázak csak egy kiindulási pontot adnak. Már 4 millió év alatt is rengeteget változott fajunk, szinte a felismerhetetlenségig és még nincs vége a változásnak, lenne bennünk még néhány ezer évnyi fejlődés. Még ha az emberi faj meg is érné a következő 5 milliárd évet, akkor sem ismernénk rá, mert külsőleg semmiben sem hasonlítanának (a végtagok számát kivéve) ránk. Hogy milyen változások következnének még be és ezek milyen hatást, módosulást váltanának ki, nem tudjuk, csak találgatunk. Mindenki csak találgathat, a mi életünkben nem fog megtörténni és a mai emberek közül senki nem lesz ott, hogy meggyőződhessen arról, hogy a találgatások igaznak bizonyultak-e vagy olyan változások történtek, amelyekre álmunkban sem gondoltunk.

       Az elkövetkezendő 5 milliárd év alatt számtalan olyan változás áll be, ami miatt az emberi faj inkább előbb, mint utóbb kihal. 5 milliárd év alatt több száz jégkorszak lesz, és az eddigi tudásunk alapján minden jégkorszakban fajok tömkelege hal ki, helyet adva az újaknak. 5 milliárd év alatt a kontinensek helyzete, mérete számtalanszor változni fog és vele együtt az éghajlat is. Nem is olyan sokára a Földközi-tenger teljesen eltűnik és az afrikai kontinens egy része fel fog gyűrődni, mint a Himalája. A kontinensek számtalanszor fognak összetömörülni és szétválni különböző méretekben, formákban a Föld forró, lassan forgó folyékony magja által előidézett különböző tektonikai mozgások hatására, amíg ki nem hűl végleg. Azt viszont, hogy a kontinensek vándorlása és az ezzel kapcsolatos éghajlatváltozások, valamint a Föld magjának kihűlése milyen változással és katasztrófákkal jár majd, senki nem tudja, itt is csak találgatunk az eddigi tudásunk alapján, mivel közülünk senki nem lesz ott, hogy megtapasztalja. 5 milliárd év alatt számtalan új faj fog keletkezni, amikről szintén nem tudni milyen változásokat okoznak majd az emberiségnek és más fajoknak, mennyire lesznek hatással, befolyással az emberi faj fejlődésére, mivel elképzelni sem lehet, hogy mennyi, milyen méretű, milyen táplálkozású faj fejlődik ki és milyen okok hatására. 5 milliárd év alatt számtalan hatalmas földrengés és vulkánkitörés várható, ami nagyon könnyen végzetes lehet, főleg ha láncreakcióban hozzák létre a kihalást. A Föld 5 milliárd év alatt számtalan meteorral ütközhet, manapság is elég nagy esélye van annak, hogy bármikor bekövetkezhet ilyen esemény - gondoljunk csak a 200 millió évig sikeresen uralkodó dinoszauruszokra, akiket egy ilyen becsapódás törölt le a Föld színéről. Nem lesz Gellért-hegy, nem lesz a Duna, a Balaton, és az is biztos, hogy valamikor a mai Magyarország területe beleolvad egy nagyobb kontinensbe vagy éppenséggel több darabra szakad és több kontinenshez fog tartozni.

         2-3 millió év múlva a Tejútrendszerünk ütközni fog az Androméda-köddel, eggyé válik vele és együtt folytatják majd az útjukat az Univerzumban. Bár nem lesznek milliószámra csillag- és bolygóütközések, mivel elég nagy távolságok vannak a bolygók, csillagok és naprendszerek között, de valamennyi biztosan lesz. Megsemmisülésük, felrobbanásuk, vagy más pályára állásuk további ütközéseket, pályamódosulásokat, meteorbecsapódásokat hoz létre, ami beláthatatlan következményekkel járhat a Földre nézve is. Nem tudhatjuk előre, hogy a Föld hány bolygóval, meteorral fog ütközni és/vagy más pályára állni és/vagy valamelyik csillagba zuhanni vagy gazdátlanul az űrben száguldani jégtömbbé fagyva az elkövetkezendő 5 milliárd év során, amely események akár minden alkalommal teljesen ki is pusztíthatják az adott életet a Földön, vagy éppenséggel magát a Földet törlik ki az Univerzum bolygólistájáról.

      Végezetül csak annyit, hogy a földi élet csak a Földön létezik, létezhet. Akárhová, akármelyik exobolygóra, akármelyik naprendszerbe is telepedne a majdani "emberiség", vagy bármilyen más intelligens faj, az már nem a mi életünk lenne, még ha az életfeltételek, a körülmények hasonlóak vagy ugyanazok lennének, mint a Földön. Azok a lények, pláne a leszármazottaik, semmilyen kapcsolatban nem lesznek a /néhai/ Földdel, a földi civilizációval, mert az új bolygó új civilizációt teremt, új és másfajta fejlődési irányt és értékrendet szab meg az akkori intelligens faj számára (és az új értékrend is minden bizonnyal hatással lesz a fejlődésre). Nekik az égvilágon semmi közük nem lesz a Földhöz, már csak azért sem, mert ha bárkinek is eszébe jutna belenézni a távcsövekbe, nem fog a Föld nyomára bukkanni, hiszen azt elnyelni a Nap, amikor vörös óriássá alakul. Nem fog látni semmi mást az adott koordinátákon, csak egy fehér törpét és néhány elszabadult és/vagy egymás körül bolyongó óriás gázbolygót vagy maradványaikat.

     Teljesen felesleges és teljességgel értelmetlen azért keresgélni exobolygókat, hogy majdan odaköltözhessünk, amikor a Nap meghal. Nem fogunk, mert már nem leszünk és a távolságokat sem fogjuk tudni legyőzni. Minden jel arra mutat, hogy a fénysebességnél nincs gyorsabb (vagy sokkal gyorsabb), a meggörbített tér által létrehozható féreglyuk, amiben pillanatok alatt egy másik galaxisba juthatunk, egyelőre csak álom, nincs semmi kézzelfogható alapja, még ha egyesek azt állítják is. Ha lehetséges lenne technikailag, nem csak elméletileg, akkor már más intelligenciák más bolygókon, akik már régebb óta léteznek a 14,5 milliárd éves Univerzumban, mint mi, és el is jutottak az intelligenciának annak a fokára - mivel mi is folyamatosan fejlődünk, az Univerzum is, miért lenne ez másképpen más civilizációknál -, régen megvalósították volna és hozzánk is elértek volna az évmilliárdok során, vagy az elkövetkezendő 5 milliárd év alatt érnek majd el (akkor tényleg megoldódna a költözés). Évmilliárdok alatt nagyon sok világot meg lehet járni féreglyukakkal, egymásnak adogatva a technológiát, exponenciálisan növelve így a felfedezett és lakott bolygók, naprendszerek, galaxisok számát és a felfedezéseket, gyarmatosításokat. Észre kellett volna vennünk valamit ebből az elmúlt két évszázad során. Nehezemre esik elképzelni (bár van valamennyi valószínűsége), hogy a 14,5 milliárd éves Univerzumban az élet a miénkkel kezdődött 3,5 milliárd éve, 11 milliárd évig nem volt senki és minden utánunk keletkező civilizáció csak fejletlenebb lehet, mint a miénk, ezért nem használnak féreglyukakat, csillagközi hajókat, ahogyan mi sem. Ezzel az erővel már a hamis vákuum elméletnek is legalább ennyire igaznak és valóságosnak kellene lennie, ami 5 milliárd év alatt bármikor bekövetkezhetne és akkor nem csak a Föld meg az emberiség, de az egész Univerzumunk is megsemmisül és átalakul úgy ahogy van.

       Inkább azzal kellene foglalkoznunk, hogy most még ne haljunk ki a rengeteg betegség, az egészségtelen életmód, a szennyezett víz, szennyezett levegő, a rengeteg mesterséges anyag, a rengeteg kegyetlenség és más fajok értelmetlen, tömeges kipusztításának következményeként.

 

Gondolkodó Ember

Sokoldalú vagyok, sok minden érdekel a tudományoktól a művészetekig. Hobbiként is sok mindennel foglalkozom, a saját örömömre. De talán mások hasznára és örömére is. Vagy provokálására? Már aki annak veszi...Legfőbb célom a kiszolgáltatottak védelme, az igazság keresése, és hogy minden ember egyenlő lehessen. Női magazinokat nem olvasok - senki ne induljon ki önmagából vagy a nőismerőseiből! A hülyeség még mindig NEM gyógyítható a legnagyobb sajnálatomra. Gondolkodásra, pontosabban a helyes, logikus, nem elfogult, nem önös érdekek vezérelte gondolkodásra rávenni az embereket a világ egyik, ha nem a legnehezebb dolga! Mi sem bizonyítja jobban, hogy az internetet a hülyék többsége is tudja használni, és amelyik hülye nem tud saját magától cikkeket, posztokat írni, az jobb híján egész nap ül a gép előtt és minden betűt gyalázkodva kommentál, ettől érzi magát fontosnak, valakinek.

süti beállítások módosítása