Gondolkodó Ember

"Más voltam én már mint gyerek. Mást láttam mint a többiek"

Jutalom nyugdíj "kettős helytállásért" a nőknek? Hogy is van ez?

    A napokban 'örömmel' közölte a kormány, hogy a nők tömegével vonulnak nyugdíjba negyven év után, élnek a kormány nyújtotta lehetőséggel és még meg is ünnepli majd a kormány a kétszázezredik nőt, aki a nyugdíjat választotta negyven évnyi munkaviszony után. Mindezt azért, hogy így fejezzék ki "köszönetüket és hálájukat" a kettős helytállásukért otthon és a munkahelyen. Nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek? Hogy ilyen létezhet még a 21-ik században, még mindig törvényesen, egyhangúlag elfogadva és úgy, hogy egyetlen nő sem tiltakozik ellene!

    Milyen világ az, milyen társadalom a miénk, ahol elfogadják, egyértelműnek, természetesnek tartják és még törvénybe is iktatják, hogy az emberiség egyik felének (a nőneműeknek) két helyen kell helytállnia - így "normális, igazságos" -, csak azért, hogy az emberiség másik felének (a férfiaknak) csak egy helyen kelljen "helytállnia", otthon ne legyen semmi dolga??? Hol itt az igazság? Az egyenlőséget, egyenjogúságot már nem is kérdezem hol van, mert az ebben egyáltalán nincs, de az előbbi kérdés is felesleges tulajdonképpen, mert ahol nincs egyenlőség, egyenjogúság (ami már önmagában is igazságtalanság), ott igazság, jog sem létezhet.

Miért nem teszi fel senki a következő kérdéseket, hogy valami hímsoviniszta nagyokos megválaszolhassa végre?!

- Miért nem az a jutalom a "kettős helytállásért", hogy ugyanannyi fizetést kapnak, mint a férfiak, vagyis nem lopnak többé tőlük a férfiak, vagy ne adj' isten TÖBBET, mert 2X annyit dolgoznak a 'két helyen'?

- Miért a nőknek kell "kettősen helytállnia" (még akkor is, ha tök hülyék és egyetértenek a saját alsóbbrendűségükkel), és miért csak nekik?

- Mekkora igazságtalanság, jogtalanság és elnyomás ez a helyzet?

- Ha a nők számítanak "gyengébb nemnek", akkor milyen logika alapján kell pont nekik KÉTSZER ANNYIT DOLGOZNIUK, mint a náluk 2-3-szor erősebb férfiaknak, az 'erősebb nemnek"?

- Miért nem azokat fizetik meg, miért nem azok keresnek jobban, akik "kettősen állnak" helyt, miért azokat, akik "csak egy helyen"?

- Miért a nőknek kell, muszáj és elvárt, hogy kiszolgálja a selejt családját másodállásként, főállású munka mellett is, akik csak azért selejtek, magatehetetlenek és hasznavehetetlenek, mert egész életükben kiszolgálásra várnak, ebben a szellemben vannak nevelve?

- Miért fogadják el ezt a nézetet, közhiedelmet még a tanultabb, műveltebb nők is, és miért cselekszenek így, amikor senki nem kényszeríti őket, senki nem tart pisztolyt a fejükhöz?

- Miért hiszik azt, hogy ha ők nem állnak "kettősen helyt", akkor senki sem, mert senki más nem csinálja helyettük? Miért nem jönnek rá, hogy ez azért van, ha így van, mert ők minden körülmények között, önként és dalolva, sőt, büszkén megtesznek bármit a férfiak helyett, semmit nem kérnek cserébe, természetesnek veszik, hogy csak ők adnak, de nem kapnak, felettébb büszkék is rá, mert téves önértékelésből-helyzetértékelésből adódóan "fontosnak, értékesnek" meg csodálnivaló szent mártírnak érzik magukat, mint kétszer annyit dolgozó, feleannyi fizetést kapó mindenescselédek?

- Miért büszkék a nők a senki másnak - főleg nem a férfiaknak - nem kellő, senki más által nem vállalt, elkerült, lenézett, megvetett és éppen ezért a férfiak uralta társadalom által a férfiaknál jóval kevesebbet érő nők nyakába sózott koszos-piszkos cselédmunkájukra, amiért még fizetést sem kapnak, "láthatatlan munkaként" van definiálva???

- Miért hiszik még mindig, hogy ez a "női sors", az evolúció akarta így, megváltoztathatatlan, öröktől fogva tartó és összedől a világ, ha nem ők főzik a családnak a vacsorát, hanem a férjük?

 - A férfiak miért csodálkoznak, hogy ők nem mehetnek nyugdíjba 40 év után, amikor ők nem végeznek "kettős munkát" feleannyi pénzért? És ha nem végeznek kettős munkát, sem "láthatatlan munkát", nem "két helyen állnak helyt", akkor miért csodálkoznak azon, hogy nekik kell a "nők helyett" is dolgozni a munkahelyeken, még 40 év után is? Ez azért van, mert a jelen felállás szerint a nők otthon (is) dolgoznak a férfiak helyett (végzik a férfiak helyett a házimunka férfiakra eső részét), ami alatt a férfiak meg a munkahelyeken végzik a nők helyett a pénzkereső tevékenység nőkre eső részét.

Soha nem fog megváltozni ez az igazságtalanság, jogtalanság, ha nem teszünk ellene valamit és nem vezetjük be a teljes egyenlőséget nemcsak hivatalosan, de a gyakorlatban is, a mindennapi életben is, és nem aszerint élünk, cselekszünk és neveljük a gyerekeket, hogy a nőknek-férfiaknak egyenlő arányban, fele-fele alapon KELL megosztania a pénzkereső tevékenységet, a házimunkát és a gyereknevelést.

Szomorú és szégyellnivaló, hogy a vizes vb alkalmából a híradóban fontosnak tartották megjegyezni, hogy az érmet nyert női sportolók ugyanannyi pénzjutalmat kapnak a helyezés mellé, mint a férfiak. Szomorú, hogy volt idő, nem is olyan rég, amikor egy 20 éven át napi 8 órát keményen edző nő aranyérme kevesebbet ért egy férfi aranyérménél! És szomorú, hogy most ezt a helyzetet 'újdonságként', "soha nem volt eseményként", szenzációként kellett kiemelni...

 

 

Gondolkodó Ember

Sokoldalú vagyok, sok minden érdekel a tudományoktól a művészetekig. Hobbiként is sok mindennel foglalkozom, a saját örömömre. De talán mások hasznára és örömére is. Vagy provokálására? Már aki annak veszi...Legfőbb célom a kiszolgáltatottak védelme, az igazság keresése, és hogy minden ember egyenlő lehessen. Női magazinokat nem olvasok - senki ne induljon ki önmagából vagy a nőismerőseiből! A hülyeség még mindig NEM gyógyítható a legnagyobb sajnálatomra. Gondolkodásra, pontosabban a helyes, logikus, nem elfogult, nem önös érdekek vezérelte gondolkodásra rávenni az embereket a világ egyik, ha nem a legnehezebb dolga! Mi sem bizonyítja jobban, hogy az internetet a hülyék többsége is tudja használni, és amelyik hülye nem tud saját magától cikkeket, posztokat írni, az jobb híján egész nap ül a gép előtt és minden betűt gyalázkodva kommentál, ettől érzi magát fontosnak, valakinek.

süti beállítások módosítása