Gondolkodó Ember

"Más voltam én már mint gyerek. Mást láttam mint a többiek"

Miért előnyös, ha a cigány gyerekeket cigány tanárok oktatják?

Első hallásra talán rasszizmusnak tűnhet, de nem az. Nem is a szegregáció szorgalmazása. Egészen másról van szó.

Ehhez előbb egy kicsit meg kell vizsgálnunk a hátteret.

      A romák egy nomád nép. Egy természeti nép. Körülbelül akkor indultak útnak Indiából, talán kicsit előbb, amikor mi az Etelközből. Az ő társadalmuk nem ment át azon a fejlődésen, amin

például a miénk, sosem alakítottak saját államot, országot. Mindenhol csak "beilleszkedtek" valamilyen államformába, több-kevesebb sikerrel. A mai napig un. "hordában" élnek (ritkán látni cigány embert egyedül sétálgatni az utcán vagy bárhol), és természeti népekhez híven egyszerűen elveszik azt, ami kell nekik. Sokan emiatt közülük nem is értik, hogy miért kerülnek börtönbe lopásért. A természeti népekhez hasonlóan kb. 12-13 éves korban válnak "felnőtté", innentől kezdve önálló, felnőtt életet várnak el tőlük.

      A természeti népekhez hasonlóan egy ember értéke vagy értéktelensége a "termékenységgel" mérendő - lásd az afrikai királyok vagy arab sejkek száz feleségét, ezer gyerekét, tízezer unokáját és így tovább. A férfiaknál ez nem csak a termékenységre utal, hanem arra is, hogy mennyire tehetős. Minél több feleség meg gyerek, annál gazdagabb a férfi. A kövérség is sok társadalomban ugyanezt szimbolizálja. A nő értékét meg az határozza meg, ha minél több gyereket szül, minél korábban. A SOTE egyik nőgyógyászattal foglalkozó professzora számolt be egyszer arról, hogy számos 17-18 éves "férjezett asszonyt" visz elé a rokonság - hordaszellem -, hogy "segítsen doktor úr, mert a lány már egy éve férjnél van és még nincs gyerek. Biztos meddő szegény, micsoda szégyen!"

      A fent említett okok miatt a  roma lányok- fiúk túlnyomó többsége ilyentájt (10-13 év) hagyja abba az iskolát és kezd felnőtt életet élni. A lányok 15 éves korukra már megszülik az első gyereküket. És azt se felejtsük el, hogy a cigányoknál egy 25 éves nő már öregnek számít! Tehát, ha "érdemeket" akar szerezni a közösségben, amelyben él, akkor addig kell megszülnie a gyerekeinek a többségét.

      Ráadásul a magyar állam FIZET a szaporodásért. Az elmaradott tanyákon, falvakban lakó magyar emberek többsége is ebből él, de a cigányok 90%-a biztosan. A mai 30 év alatti romák a statisztika szerint már harmadik generációs munkanélküliek, azaz már a nagy szüleik sem dolgoztak egy napot sem életükben, segélyből élték le azt. A cigányok többségének a foglalkozása: szaporodás.

      A fent felsorolt tények függvényében próbálja meg valaki a roma gyerekeket az iskolában tartani 18-23 éves korukig! Próbálja meg valaki meggyőzni őket arról, hogy ne kezdjenek el szaporodni 12 éves korban, hogy felmarkolják érte a családi pótlékot meg egyéb juttatásokat, hanem járják ki az általános iskolát, majd menjenek három évre szakmunkásképzőbe vagy négy évre gimnáziumba, és utána még három-öt évet töltsenek el az egyetemen. És mindezek után csak akkor vállaljanak gyereket, amikor már van munkájuk, fizetésük és lakásuk, ahová vihetnek egy gyereket és mindent meg is tudnak adni neki! És azt is magyarázza meg nekik valaki, hogy bőven elég 2-3 gyerek, a magasabb gyerekszámtól nem lesznek értékesebbek. Ugye nem fog menni? Legalábbis MAGYAR származású tanárnak biztos, hogy nem. Az én egyik tanárnőmet is majdnem megverték, amikor kiment egy roma családhoz és győzködte a szülőket, hogy küldjék iskolába a gyerekeket.

      Az sem segít igazán - bár nagyon jó kezdeményezésnek tartom - hogy megvonják a családi pótlékot attól a szülőtől, aki tanköteles korig nem tartja benn a gyerekét az iskolában. Az eredmény az lesz, hogy tényleg oda fognak járni 16 éves korig, de csak melegedni, meg az ingyen ebédért, ahogyan óvodába is azért járnak. Ahogyan ezt a témát egy dokumentum műsorban alaposan körül is járták. Amikor a riporter megkérdezte a roma szülőket, hogy egyetértenek-e a kezdeményezéssel, bőszen bólogattak, hogy igen. További kérdések után kiderült, hogy nekik két lányuk van, az egyik 15, a másik 17 éves, mindketten HETEDIK osztályba járnak és mindketten terhesek, hamarosan szülni fognak. Slusszpoénként befutott a fiatalabbik lány hatalmas pocakkal (a hetedik hónapban volt). A riporter faggatózásaira, miszerint mi szeretne lenni, ha "nagy lesz", még válaszolni sem nagyon tudott, szemmel láthatólag még a kérdést sem nagyon értette. Nem hinném, hogy ott a faluban bármelyik cigány akart volna "lenni valami" valaha is. Ők csak a gyerekszülést ismerik, mint "foglalkozást". Egy-két másik lány pár házzal odébb azt hajtogatta, hogy "remélik, majd a gyerekeiknek jobb lesz", de amikor a riporter rákérdezett, hogy mégis hogyan képzelik el a szebb jövőt, ha nincs iskolájuk, nincs  végzettségük, nincs szakmájuk, fizetésük, akkor hogyan akarnak jobb jövőt a gyerekeiknek, de erre egyikük sem tudott mit felelni, csak a vállukat vonogatták. Valószínűleg úgy hitték, hogy egy angyal leszáll majd a fellegekből és a kezükbe nyom egy-két millió forintot jutalmul a szaporodásért azzal, hogy "nesze, a gyerekeid jobb jövőéért". És ezzel vége is a történetnek. Van értelme? Az eszükbe sem jutott ezeknek az embereknek, hogy nekik, tizenévesen azért rossz az életük, mert a szüleik sohasem dolgoztak, csak segélyből éltek. Az sem jutott eszükbe, hogy tizenévesen még bőven  kezdhetnének magukkal valamit és jobb jövőt teremthetnének maguknak és a gyerekeiknek. Rajtuk múlik, rajtuk is múlna. Nem, ők várták az égi mannát, hiszen ahhoz voltak szokva, hogy másoktól kapják a pénzt meg minden mást is, csak azért, mert a világon vannak.

     Az iskolákban a cigány gyerekek pont emiatt csak magyar tanárokkal találkoznak, akik "mások", mint ők, ezért egyiküket sem érdekli, hogy mit mondanak. A magyar ember értékrendje idegen a romáéktól és ez fordítva is igaz. Minket sem érdekelne, sőt, mereven elutasítanánk, ha egy muszlim vallású ember azt akarná a nőktől itt, Magyarországon, hogy hordjanak burkát és férfiak engedélye nélkül ne hagyják el az otthonukat.

    Ha eredményt szeretnénk elérni, akkor ROMA TANÁROKNAK roma iskolákban kellene oktatniuk a roma gyerekeket. Olyanoknak, akik ugyanolyan sokgyerekes, segélyből élős családokból jöttek és a saját életvitelükkel, pályájukkal tudják bizonyítani és meggyőzni a cigány gyerekeket, hogy a segélyeken és a gyerekgyártáson kívül is van ÉLET!! És elérhető. Ha nekik, a tanároknak sikerült (és nem csak EGYnek), akkor másoknak sem lehetetlen. De ehhez tenni is kell valamit, és szakítani kell a hagyományokkal. Ami jó, azt meg lehet és kell is őrizni, de már nem lehet úgy élni, ahogyan ezer évvel ezelőtt. Fejlődni kell, a mai világ tudás- és munka alapú, nem pedig természeti, amelyben valaki akkor vesz el mástól valamit, amikor csak akarja és ha kell, meg is öli érte a másikat. Talán a cigány tanárok a saját példájukon bemutatva még azt is el tudnák hitetni a cigány gyerekekkel, hogy dolgozni nem feltétlenül rossz, hanem lehet élvezet is, ha valaki azzal foglalkozik, amivel szeretne, amihez viszont tanulni kell. Az életnek lehet más célja is, mint a szaporodás és a puszta létezés. A cigány emberek többsége (és az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező magyarok egy része) még ma is meg van győződve arról, hogy ha 10-15 gyereket vállal, azzal letudja a kötelességét az állam felé, vagyis iskolába járt, szakmát szerzett, dolgozott, adót-, egészségügyi- és nyugdíjjárulékot fizetett. Mert Magyarországnak állampolgárokra van szüksége, mivel vészesen fogy a magyar. Igen, ez igaz! De nem tanulatlan gyerekgyárosokra, akik nemhogy nem fizetnek semmit az államnak, nem járulnak hozzá semmivel sem a társadalom jólétéhez, hanem inkább visznek. Méghozzá a tisztességesen dolgozó adófizetőktől GYES, családi pótlék, gyermekvédelmi pótlék, ingyen étkeztetés háromszor az év minden napján, meg ingyen tankönyv formájában, és amiről még én nem is tudok.

    A romák szemléletváltásához és a magyarokéhoz hasonló értékrend elfogadásához roma tanárok kellenek. A változásnak belülről kell jönnie. Kívülről mi, magyarok, már nem sokat tehetünk, mert ha erőltetjük, a cigányok rögtön rohannak Strassburgba, hogy őket a magyarok zaklatják a 'származásuk miatt', ezzel viszont a tisztességesen dolgozó magyar emberekre hoznak szégyent és nem megérdemelt szankciókat. Pedig csak tanulni meg dolgozni küldenénk őket, ami egy civilizált országban teljesen normális és természetes,

Persze, mindehhez ROMA tanárok kellenének, de honnan?

ciganyok.jpg

Oktatást ide, de azonnal!

 

Gondolkodó Ember

Sokoldalú vagyok, sok minden érdekel a tudományoktól a művészetekig. Hobbiként is sok mindennel foglalkozom, a saját örömömre. De talán mások hasznára és örömére is. Vagy provokálására? Már aki annak veszi...Legfőbb célom a kiszolgáltatottak védelme, az igazság keresése, és hogy minden ember egyenlő lehessen. Női magazinokat nem olvasok - senki ne induljon ki önmagából vagy a nőismerőseiből! A hülyeség még mindig NEM gyógyítható a legnagyobb sajnálatomra. Gondolkodásra, pontosabban a helyes, logikus, nem elfogult, nem önös érdekek vezérelte gondolkodásra rávenni az embereket a világ egyik, ha nem a legnehezebb dolga! Mi sem bizonyítja jobban, hogy az internetet a hülyék többsége is tudja használni, és amelyik hülye nem tud saját magától cikkeket, posztokat írni, az jobb híján egész nap ül a gép előtt és minden betűt gyalázkodva kommentál, ettől érzi magát fontosnak, valakinek.

süti beállítások módosítása