Gondolkodó Ember

"Más voltam én már mint gyerek. Mást láttam mint a többiek"

Örökbefogadás - Miért nem jó az ötéves?

       Nagyon nagy divat lett az örökbefogadás manapság. A külföldi sztárok tucatjával viszik haza az árvákat Afrikából meg Vietnámból meg még ki tudja honnan, és nagyon boldogok, hogy tettek valami "jót". Én is egyetértek az örökbefogadással, hiszen sok gyerek vár az árvaházakban szerető családra, de abban már nem hiszek, hogy Amerikának meg Európának kell örökbe fogadnia egész Afrikát, mikor ezekben az országokban is rengeteg árva gyerek van. Néhány száz vagy ezer örökbe fogadott afrikai nem oldja meg az afrikai emberek, országok problémáját.

      Továbbá abban sem hiszek, hogy kizárólag csecsemőket lehet és kell örökbe fogadni. Megdöbbentő, hogy a meddő házaspárok többsége akár hosszú-hosszú éveket is képes várni egy csecsemőre, minthogy negyedannyi idő alatt kapjanak egy néhány éves gyereket. Egy bölcs ember azt mondta egyszer, hogy aki anya akar lenni, az nem válogat, annak jó az ötéves gyerek is, hiszen őt is lehet szeretni, meg lehet szeretni. Aki ragaszkodik egy csecsemőhöz, azt inkább önző érdekek vezérlik, nem az igazi anyai vagy apai szeretet, és még a biológiával, genetikával sincsenek igazán tisztában. A "mindenáron a sajátomat akarom nevelni és ha csecsemőt kapok, akkor könnyebb elhinni, hogy az enyém" logika nem a szülői szeretetről szól, hanem a "trónörökös" érkezéséről, aki majd gondoskodik róla, hogy ne múljunk el nyomtalanul. De hiába kap egy ilyen örökbefogadó szülő csecsemőt és neveli a saját szája íze szerint, az idegen csecsemő soha nem lesz az övé, soha nem lesz az ő génjeinek a továbbvivője, bármennyire is azt hiszik ezek az emberek, hogy teljesen a saját képükre tudják majd nevelni. Lefogadom, hogy egyesek még abban is reménykednek, hogy a gyerek felnőttként majd rájuk fog hasonlítani külsőleg is! A genetika nem változik meg soha, az mindig a biológiai szülőket fogja tükrözni. Természetesen a jellemet, a személyiséget lehet (egy bizonyos pontig, amíg a gének engedik) és kell is formálni minden saját és nem saját gyereknél. Fontos, hogy a gyerek lássa, hogy mi a jó és mi a rossz és különbséget tudjon tenni közöttük.  A személyiség 16-17 éves korra alakul ki teljesen, addig sok mindent lehet tenni egy 5-10 éves gyerekkel is.

      Érvek az ötévesek (a nem csecsemő korúak) mellett:

    - az ötéveseket már nem kell pelenkázni, etetni, éjjel-nappal velük lenni (bölcsőde, óvoda, iskola)

   - nekik már lehet kisebb, játékos feladatokat adni, az életkoruknak megfelelően, pl. elpakolni a játékokat maguk után, de az is lehet, hogy mindezeket már tudják, nem nekünk kell hónapokig tanítgatni

    - a személyiségre, a jellemformálásra is bőven van idő: a személyiség 16-17 éves korra alakul ki, a genetika kb. 50%-ban számít (de ez a csecsemőknél is így lenne)

    - sokszor hálásabbak a meleg otthonért és a gondoskodásért, mint a saját gyerekek és több szeretetet is adhatnak (örökbefogadók bevallása szerint)

     - nem kell 18 évig szorongania a szülőknek, hogy hogyan és mikor mondják el a gyereknek, hogy adoptálták: ezért nem fog egy világ összeomlani benne, és valószínűleg nem is fogja megszállottként, az egész világra haragudva keresni az "igazi anyját", hogy feltegye neki azt az ostobának tűnő kérdést, hogy vajon miért dobta el magától 15-16 évesen?

    Nos, én mindenkit biztatnék arra, hogy amennyiben az örökbefogadás mellett dönt, adjon esélyt a nem csecsemőkorúaknak is! Nem tehetnek róla, hogy árvák és már nem csecsemők.

Utóirat:

Döbbentem olvasom a kommenteket és látom, hogy csak nagyon kevesen vették az adást. Mielőtt még többen firkálnának komment gyanánt valami hülyeséget, tisztáznék néhány dolgot.

Például az "ötéves", ami általánosságban fogalmaztam meg, lehet 1,2, 3, 4, 6, 7 vagy akárhány éves is!

1. AKI IGAZÁN SAJÁTOT AKAR, ÉS MEDDŐ, MINT A SIVATAG, és nem jó neki az ötéves, AZ FOGADJON BÉRANYÁT+IVF. 1-2 MLLIÓÉRT MÁR TALÁL ROMÁNIÁBAN rengeteg szegény nőt, aki erre vállalkozik (Indiában is). Az alatt az 5-10 év alatt, amíg csecsemőre várna itthon, lehet rá spórolni. Akinek meg semmilyen módon nem lehet sajátja, még negyedig sem vagy pénze nincs rá, az MIT AKAR? MIT VÁR AZ ÖRÖKBEFOGADÁSTÓL? MT AKAR EGY VADIDEGEN CSECSEMŐTŐL és főleg MIT AKAR TŐLEM? HOGY TERMÉKENNYÉ VARÁZSOLOM? NE RAJTAM VERJÉK EL A PORT AZOK, AKIK TERMÉKETLENEK!

2. Ez a kép az internetről van, azt hiszem egy erdélyi árvaházban készült, még az is lehet, hogy a gyerek "szőke cigány". Azért választottam, mert a gyerek sír rajta és eléggé kifejező.

3. Senki nem mondta senkinek, hogy cigány gyerekeket vagy bármilyen más gyereket fogadjon örökbe - néhányan azt sérelmezik, hogy az idősebb gyerekek java cigány az árvaházakban. Ennek ellentmond, hogy a cigány csecsemőket meg a kínaiakat, afrikaiakat is viszik, mit a cukrot. A cigány és más nemzetiségű CSECSEMŐ sem lesz soha SAJÁT, akárhogy is erőltetik ezt az eszmét néhányan. A gének mindig ki fognak ütközni. Még jó, hogy azok az emberek, akik csak szőkét akarnak, nem rasszisták.

4. Ez a cikk - ami azért nem akadémiai stílusban íródott, hogy mindenki megértse, bár látom még így is nehézségek vannak - az örökbefogadó szülőkről szól, akiknek ilyen problémájuk van és igazán szülők akarnak lenni, és nem számítana nekik a gyerek életkora. Akit nem érint, az miért olvassa?

5. Én is ismerek rokon! örökbefogadó szülőket, méghozzá csak olyanokat, akik 12 vagy idősebb gyerekeket fogadtak örökbe. Bocs, hogy nem teszem közzé a családom történetét részletesen, csak hogy néhány rosszindulatú, gonosz és szégyentelen embert meggyőzzek...

6. Végül, de nem utolsósorban azokról a gyerekekről szól, akik árvaházban senyvednek az előítéletek és önző érdekek miatt, és azért lesznek erőszakosak meg hisztisek annyira, hogy "vissza kell vinni őket", mert egy nevelőotthonban egy nevelőre jut 20 gyerek vagy több. Mit várunk ebben az esetben egy gyerektől? Sokukon már nem lehet segíteni, de MIÉRT ÁLTALÁNOSÍTUNK?

7. Szeretném megköszönni azoknak az idősebb gyerekeket örökbefogadó szülőknek a gyerekek nevében is, hogy megtették, "segítettek" a gyerekeken és magukon is, és most megírták nekem a pozitív tapasztalataikat, meg azt, hogy nem bánták meg! És aki ezt "jótékonyságnak" minősíti, azt én meg elmeháborodottnak minősítem. Hol van itt jótékonyság? Nézzen mindenki utána a szó jelentésének! Nem arról van szó, hogy Orbán Ráhel karácsonykor csomagot oszt a szegényeknek a milliárdjaiból!

8. Aki azt írja, hogy milyen jogon "szólok bele" mások életébe (hogy ezt a hülyeséget honnan bányászták elő? Jelentkezzen, akinek az életébe beleszóltam!), az szintén BELESZÓL AZ ÉN ÉLETEMBE ÉS Ő MILYEN JOGON TESZI? Milyen jogon mondja meg nekem valaki, hogy miről írjak és mi legyen a véleményem bizonyos dolgokról???? Akinek nem tetszik a véleményen az nyisson egy blogot és OTT ÍRJA MEG!!! Talán elolvasom...

 

arva.jpg

Gondolkodó Ember

Sokoldalú vagyok, sok minden érdekel a tudományoktól a művészetekig. Hobbiként is sok mindennel foglalkozom, a saját örömömre. De talán mások hasznára és örömére is. Vagy provokálására? Már aki annak veszi...Legfőbb célom a kiszolgáltatottak védelme, az igazság keresése, és hogy minden ember egyenlő lehessen. Női magazinokat nem olvasok - senki ne induljon ki önmagából vagy a nőismerőseiből! A hülyeség még mindig NEM gyógyítható a legnagyobb sajnálatomra. Gondolkodásra, pontosabban a helyes, logikus, nem elfogult, nem önös érdekek vezérelte gondolkodásra rávenni az embereket a világ egyik, ha nem a legnehezebb dolga! Mi sem bizonyítja jobban, hogy az internetet a hülyék többsége is tudja használni, és amelyik hülye nem tud saját magától cikkeket, posztokat írni, az jobb híján egész nap ül a gép előtt és minden betűt gyalázkodva kommentál, ettől érzi magát fontosnak, valakinek.

süti beállítások módosítása